Katić košem u posljednjim trenucima donio trijumf Širokom

Košarkaši Širokog Brijega poveli su sa 1:0 u seriji polufinala Bosne i Hercegovine protiv Sparsa zahvaljujući pobjedi rezultatom 76:75.

Prvi period igre dobili su domaći vrlo ubjedljivo rezultatom 30:21 da bi Sparsi uzvratili dobivši drugu četvrtinu 16:22, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 46:43.

Široki dobija i treću četvrtinu 17:14 da bi Sparsi u zadnje dvije minute ušli sa tri poena prednosti i ušlo se u penal završnicu gdje su uspješniji domaćini koji su zahvaljujući košu Katića sedam sekundi prije kraja uz dodatno slobodno bacanje zabilježili konačnu pobjedu rezultatom 76:75 i poveli sa 1:0 u seriji.

Domaće je do trijumfa vodio Toni Katić sa 21 poenom, četiri skoka i šest asistencija, 15 je dodao Novačić uz šest skokova, Mimica je ubacio 13 dok je Remekun postigao deset poena. Vrijedi istaknuti učinak Bilinovca koji je postigao šest poena i imao deset skokova.

Na drugoj strani Aleksej Nikolić je ubacio 15 poena dok su Buza i Zahiragić dodali po 12, a još je dvocifren bio Đurasović sa deset poena.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close