NogometSport

Katar ima savršen plan da postane prvak Svijeta na Mundijalu 2022. godine

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održat će se u Kataru. Njihova kampanja za dobijanje Mundijala prošla je uz nekoliko kontraverzi, a sada imaju poseban plan. Oni žele biti prvaci Svijeta u fudbalu 2022. godine!

Katar je jedna od najbogatijih država na svijetu. Domaćini Mundijala 2022. godine imaju plan kako da pokore fudbalski svijet.

Trenutno 112. reprezentacija Svijeta ulaže preko 200 milijardi dolara u preojekte vezane za fudbal. Već su počeli dovoditi igrače i trenere sa strane koji će im omogućiti kvalitetan rad. Španska legenda, Xavi, trenutno igra za katarski Al Sadd, a domaćini Mundijala planiraju njega za trenera u reprezentaciji na prvenstvu kada budu domaćini.

Mnoga djeca od 11 i više godina treniraju u fudbalskim školama pod nadzorom trenera iz čitavog svijeta. Manuel Neuer i Iker Casillas su već pozvani da treniaju mlade golmane u Kataru nakon završetka karijere,a pozive uskoro očekuju Pele i Maradona.

Katar je otvorio mnoge fudbalske škole za djecu u Africi Centralnoj Americi i Aziji. Najbolji dolaze u Dohu na usavršavanje, gdje  bi trebali dobiti katarsko državljanstvo i nastupati za ovu zemlju 2022. godine.

Katarski mladi tim je nedavno savladao vršnjake iz Brazila sa 6:1, a slavili su i protiv omladinaca Manchester Uniteda sa 5:1.

Nevjerovatan projekat koji će svoj vrhunac doživjeti na Mundijalu 2022. godine.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close