-TopSLIDEBiHPolitika

Karić: Stanivuković i ja želimo pokazati da možemo raditi drugačije

Foto: Facebook/Draško Stanivuković

Nakon susreta s gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem obratila se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u govoru punom nade, optimizma i prognoza o boljoj budućnosti.

Na početku govora istaknula je da Sarajevo i Banja Luka imaju mnogo sličnosti i zajedničkih stvari te da upravo zbog toga ne trebamo uporno tražiti različitosti među nama.

Jedna od tema koje je istaknula nakon sastanka je mladost ovo dvoje gradonačelnika.

“Mi smo predstavnici mlade generacije političara koji žele gledati naprijed, koji bez obzira na različite stavove žele sarađivati. Mi želimo pokazati da možemo drugačije od dosadašnje 30-godišnje politike koju gradonačelnik Stanivuković i ja nismo kreirali”, rekla je.

Ističe da ovakvi sastanci trebaju postati praksa.

“Gradonačelnici Sarajeva i Banje Luke treba da se sastaju čak i jednom mjesečno, razgovaraju o zajedničkim projektima, dogovaraju zajedničke aktivnosti i predstavljaju nas Evropi i svijetu”, rekla je.

Zahvalila se na gostoprimstvu i što je “graodnačelnik Stanivuković pružio svoju ruku Sarajevu”.

“Očekujem vrlo brzo uzvratnu posjetu. Pozivam sve građane i građanke Banje Luke da dođu u Sarajevo i sve građane i građanke Sarajeva da posjete Banju Luku”, kazala je.

Grad Sarajevo je Gradu Banjoj Luci kao simbol nade poklonio dječiji park.

Stanivuković poslije sastanka s Karić: Građani su birali nove ljude da donesu nova vremena

Sarajevo i Banja Luka poslije ovog sastanka imat će dvije identične česme u znak prijateljstva dva najveća grada u našoj zemlji. Ovo je poslije sastanka s gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić kazao prvi čovjek grada na Vrbasu Draško Stanivuković.

Stanivuković je rekao da mora istaći kako je nakon ovog sastanka pod jednom lijepom ljudskom emocijom.

“Kad kažem da se 27 godina čekao susret dva gradonačelnika gradova koji su udaljeni tri sata vožnje, onda je logično da sam ponosan da sam domaćin jednog takvog ljudskog susreta”, izjavio je Stanivuković.

On je kazao kako su građani Banje Luke i Sarajeva birali nove ljude da donesu nova vremena.

“Nova vremena su došla, a prijateljstvo je imperativ”, naglasio je Stanivuković dodavši kako njegov grad ulaže u sve svjetske zajednice i pomaže svim ljudima.

Uzvratna posjeta će brzo uslijediti.

“Ja ću doći u Sarajevo, nadam se vrlo brzo uzvratnoj posjeti”, izjavio je Stanivuković te kazao kako će Banja Luka od Sarajeva kao znak prijateljstva dobiti dječije igralište.

Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close