Karić: Koridor Vc kroz BiH bit će dovršen do 2020.

Autocesta na dijelu koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu mogla bi u cijelosti biti dovršena do 2020. godine ukoliko bi se gradnja nastavila trenutačnom dinamikom, izjavio je u ponedjeljak direktor tvrtke Autoceste Federacije BiH Ensad Karić uoči otvaranja nove dionice autoceste na pravcu između Sarajeva i Zenice.
Novih šest kilometara autoceste koji uključuju i tunel dug tri kilometra opremljen svim potrebnim sadržajima za upravljanje i nadzor prometa praktično su prvi put izravno povezali Sarajevo i Zenicu suvremenom prometnicom dugom 53 kilometra.
Za komercijalni promet ta će dionica biti otvorena u utorak ujutro, a Karić je lokalnim medijima najavio kako se do kraja rujna može očekivati dovršenje još dvije dionice.
“Za petnaest dana bit će dovršena dionica koja povezuje Međugorje i granicu s Hrvatskom. Riječ je o dionici dugoj deset kilometara pa će na taj način BiH prvi put biti povezana s mrežom europskih autocesta”, izjavio je Karić lokalnim medijima.
Uz to bi do kraja rujna trebala biti dovršena dionica koja od Sarajeva vodi prema mjestu Tarčin, čime bi se izgradilo oko stotinu kiometara autoceste na koridoru V c koja je kroz BiH projektirana u dužini od 330 kilometara.

Hina

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close