Kako se nositi sa iznenadnim prekidom?

Ukoliko ste doživjeli iznenadni prekid ljubavne veze, postoje savjeti koji će vam pomoći da to prebrodite.

Pomirite se s prekidom

Što prije uspijete da prihvatite prekid, bit će vam lakše da pređete preko toga. Razumljivo je da ste u šoku, ali nemojte nikoga moliti za ljubav i tako gubiti dostojanstvo.

Nemojte raditi ništa nepromišljeno

Nakon prekida je normalno da ste tužni i bijesni, ali je najbolje “ohladiti” glavu i dobro razmisliti prije nego nešto učinite, kako se ne bi ponizili ili obrukali.

Odvojite vrijeme za sebe

Nikad nemojte potcijenjivati vrijeme koje trebate imati samo za sebe. Možete gledati film, slušati muziku, ali i plakati ako će vam biti lakše. Olakšajte sebi i to će vam pomoći da prebolite prekid veze.

Inspirišite se

Čitajte, gledajte i slušajte pozitivne stvari. Postavite postere u svojoj blizini na kojima su izreke, pozitivni citati i slično. To će vam pomoći da ostanete pozitivni.

Budite realni

Ne očekujte previše od sebe, nego postavite realne ciljeve. Ukoliko se preforsirate ili na kraju ne uspijete ostvariti previsoke ciljeve, dodatno ćete biti frustirani.

Prekinite kontakt

Nakon raskida je najbolje prekinuti svaki kontakt sa bivšim partnerom, jer, ako to ne učinite, održat ćete nadu da ćete opet biti zajedno, što će produžiti agoniju u kojoj se nalazite.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close