Kako je sarajevska policija hranu za bildere pomiješala s heroinom?

Deset kilograma zaplijenjenog heroina kojim se početkom godine pohvalila sarajevska policija u stvari je protein za bildere, piše ‘Dnevni avaz’.

“Tužilaštvo BiH već je potvrdilo da odustaje od istražnih radnji u ovom slučaju. U spektakularnoj akciji tada su uhapšeni Zeničanin Seid Jašarević, vozač autobusa, i Mevbludin Šurković iz Sarajeva pod sumnjom za krivično djelo nedozvoljenog prometa narkotičkim sredstvima”, piše sarajevski dnevni list.

 

Press konferenciji na kojoj je predstavljen rezultat akcije prisustvovali su tadašnji ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac, policijski komesar Vahid Ćosić i portparol MUP-a Irfan Nefić koji su se pohvalili spektakularnom akcijom Odjeljenja za suzbijanje opojnih droga. Rečeno je kako ‘zaplijenjeni heroin’ ima uličnu vrijednost od 600.000 maraka!

 

“Kako nam je potvrđeno, slučaj je zaključen nalazom vještaka da se uopće nije radilo o heroinu, već o praškastoj masi koja nije sadržavala nijedno narkotičko sredstvo… Prema nezvaničnim informacijama radilo se o smjesi koju kao dodatak hrani koriste bilderi”, piše ‘Avaz’.

 

“Moj klijent od početka je govorio da je u Holandiji, odakle je krenuo autobus koji je vozio, zamoljen da poveze ceker s heljdinim brašnom”, kazao je Mladen Veseljak, advokat optuženog Jašarevića koji je zbog ove ‘akcije’ proveo mjesec dana u zatvoru, a zbog sedam mjeseci mjera zabrane napuštanja Zenice ostao bez posla vozača.

slobodna-bosna.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close