NogometSport

Kako je Ajdin Hasić raskinuo ugovor sa Dinamom

Nevjerovatna priča: Otkriveno kako je Dinamo ostao bez talentovanog Bosanca!?

Hrvatski mediji raskrinkali slučaj

Hrvatska, ali i bh. sportska javnost jučer je ostala u čudu kada se pojavila vijest da je 17-godišnji Ajdin Hasić iznenada raskinuo ugovor sa Dinamom iz Zagreba.

Juniorski reprezentativac BiH važio je za jednog od dva najveća talenta iz Dinamove škole, pa nikome nije bilo jasno zbog čega su Modri sa Hasićem raskinuli ugovor i tako izgubili igrača za budućnost, na kojeg su neki od najvećih evropskih klubova već bacili oko.

U Dinamu jučer nisu imali komentara na upite hrvatskih novinara o ovom slučaju, ali Sportske novosti danas donose nevjerovatnu priču o svemu što se dešavalo.

Dinamo je, navode Sportske novosti, htio poboljšati ugovor mladiću zbog dobrih nastupa za drugi tim. On je prihvatio novi ugovor, a da bi ga i potpisao, prvo je trebalo raskinuti stari, stipendijski ugovor koji je važio do januara 2021. godine.

Budući da je Ajdin maloljetan, a da njegov otac živi u Bosni i Hercegovini, iz Dinama su poslali dva potpisana ugovora u BiH kako Hasić stariji ne bi morao dolaziti u Zagreb zbog potpisa ugovora.

Međutim, tu nastaju problemi jer je Ajdinov otac, navodno, potpisao samo jedan ugovor i to onaj o raskidu ugovora između Dinama i Hasića. Novi ugovor, koji je bio ranije dogovoren, nije potpisao iskoristivši povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Dinamo je na najnaivniji mogući način ostao bez Ajdina Hasića, ali je najavio da će se žaliti na prevaru. Ipak, veliko je pitanje kolike su sada ovlasti zagrebačkog kluba i da li mogu promijeniti bilo šta.

Hrvatski mediji navode i to da Ajdin Hasić još odranije ima mnogo ponuda i da kao slobodan igrač može da bira u kojem klubu će nastaviti karijeru, te da će u svakom slučaju dobiti puno bolje uslove od onih koje je imao u Dinamu.

sportsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close