-TopSLIDELifestyleLjubav i sex

Kako čaša crnog vina može popraviti stvari u spavaćoj sobi

Antioksidativna svojstva polifenola prisutnih u crnom vinu korisna za reproduktivni sistem / Printscreen

Povremena konzumacija crnog vina mogla bi začiniti vaš seksualni život, pokazuje istraživanje. Prema pregledu desetaka studija provedenih između 1993. i 2022., muškarci koji piju jednu ili dvije čaše crnog vina dnevno imaju manji rizik od erektilne disfunkcije, dok žene uživaju u većem libidu.

Erektilna disfunkcija

– Dosad prikupljeni dokazi pokazuju da crno vino, ako se konzumira u umjerenim količinama, može biti korisno za pacijente s erektilnom disfunkcijom – napisali su istraživači u recenziji objavljenoj ranije ovog mjeseca u Journal for Clinical Medicineu.

Ističu da polifenoli, biljni spojevi u crnom vinu, mogu poboljšati protok krvi, povećati nivo testosterona i stimulirati spolne organe. Ovi spojevi se osim u crnom vinu nalaze i u jabukama, luku, tamnoj čokoladi i crvenom kupusu.

Viši nivo seksualne želje

– Može se zaključiti da se čini da su antioksidativna svojstva polifenola prisutnih u crnom vinu korisna za reproduktivni sistem – napisali su autori recenzije.

 

Što se tiče žena, recenzentski tim ukazao je na studiju provedenu na 800 žena u Italiji. Rezultati su pokazali da su one koje su umjereno pile crno vino imale viši nivo seksualne želje od onih koje su pile manje od jedne čaše vina ili bilo kojeg drugog alkoholnog pića dnevno. Također su otkrili pojačano vlaženje vagine, što je pokazatelj bolje seksualne funkcije.

avaz
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close