Kakanj: Ukradeno putničko vozilo pronađeno u Ilijašu

U toku noći 30/31.10.2013. godine, u Kaknju, sa parking prostora u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Fiat-Punto“, registarskih oznaka 136-M-126, vlasništvo D.A. iz Kaknja.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su odmah poduzeli operativne aktivnosti na prikupljanju informacija i saznanja u vezi sa navedenim događajem. O izvršenju navedenog krivičnog djela je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio službenike Policijske stanice Kakanj za vršenje uviđajnih radnji na mjestu otuđenja predmetnog vozila. U okviru poduzetih aktivnosti, o izvršenju navedenog krivičnog djela su obaviještene i policijske stanice sa područja Zeničko-dobojskog i susjednih kantona, kojom prilikom su dati opis i karakteristike otuđenog vozila, kao i operativna saznanja sa kojima se raspolagalo. Na osnovu poduzetih aktivnosti, dana 31.10.2013. godine, Policijska stanica Kakanj je obaviještena da je otuđeno vozilo pronađeno na području općine Ilijaš. Vozilo je bilo napušteno i sa izbušenim zadnjim pneumaticima. U saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Ilijaš došlo se do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom mogu dovesti dva lica, J.E. i K.F., oba iz Kaknja. Ista su pronađena na području općine Kakanj, te lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica: J.E, rođenog 1990. godine, i K.F., rođenog 1992. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close