Kakanj: Tuča s teškim tjelesnim povredama

Dana 25.03.2014. godine, u 14,10 sati, na lokalnom putu u naseljenom mjestu Lučići, općina Kakanj, došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom lica K.S. i K.A., oba iz navedenog mjesta, kojom prilikom je K.S., upotrebom noža, nanio teške tjelesne povrede licu K.A. Navedenom licu je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Kakanj, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman.

Odmah po zaprimanju prijave o navedenom događaju, na lice mjesta su upućene policijske patrole Policijske stanice Kakanj, te je o događaju obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je izašao na lice mjesta i rukovodio vršenjem uviđaja. Policijski službenici nisu na licu mjesta, kao ni na adresi stanovanja pronašli lice K.S., te su poduzete aktivnosti na pretrazi terena u cilju pronalaska navedenog lica. Poduzetim aktivnostima, u 17,00 sati, u mjestu Krajčići, općina Kakanj, pronađeno je i lišeno slobode lice K.S., te sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon izvršene kriminalističke obrada i ispitivanja, te prikupljenih dokaza, lice K.S., rođeno 1962. godine, iz Kaknja, predato je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalji postupak, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo” iz člana 166. stav 1. KZ FBiH, a u vezi sa članom 28. KZ FBiH (Pokušaj).

Policijski službenici su nastavili sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kao i radnji naloženih od strane nadležnog tužioca u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela i utvrđivanju motiva istog.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close