logo
bios

Kakanj dobio prve 3D pješačke prelaze

Objavljeno prije 10 mjeseci . u pet, jun 14th, 2019

Kakanj dobio prve 3D pješačke prelaze

Nakon što je prošle godine u potpunosti rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica duž gradske jezgre, Kakanj je danas dobio i prve 3D pješačke prelaze.

Zamišljeno je da se u prvoj fazi 3D “zebre” oslikaju na saobraćajnici u blizini Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković”, te u blizini zgrade Općine Kakanj.

“Kontinuirano nastojimo poboljšavati sigurnost u saobraćaju. Poslije ugradnje video nadzora, kupovine skupocjenog radara za potrebe Policijske stanice Kakanj, te kupovine instrumenta za alkotestiranje vozača, i dalje tragamo za novim rješenjima kako bismo zaštitili pješake”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Prošle godine u gradskoj zoni Kaknja je realizirana i akcija “Vratimo trotoare pješacima” u okviru koje su postavljeni visoki ivičnjaci i stubići koji sprečavaju vozila da se nađu na trotoarima. U početku akcije bilo je i onih koji se bili sumnjičavi spram ovih aktivnosti, no nesreća koja se dogodilo u Novom Travniku kada su stradali pješaci na trotoaru pokazala je punu opravdanost ovih aktivnosti.

Press Općine Kakanj

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh