FotoKultura življenjaLifestyleVisoko

Kaja rušio rekorde u Amsterdamu

Bosanskohercegovački tandem ginisovih rekordera Hammerhand i Kaja na TV Show emisiji u Amsterdamu

Bosanskohercegovački dvojac, ginisovih rekordera, Muhamed Kahrimanović – Hammerhand, porijeklom iz Ilijaša i Edin Kajević – Kaja iz Visokog gostovali su 25. oktobra na holandskoj popularnoj TV Show emisiji u Amsterdamu, Wedden Dat koju moderira voditeljica Silvia Meis.
Višestruki Ginisov rekorder, Muhamed Kahrimanović, čovjek kojeg su njemački mediji prozvali “Hammerhand” (“čekić ruka”), najzaslužniji je za dosadašnje Kajine rekorde, inače taekwondo majstora i alfe i omege TKD Bosna, jednog od najuspješnjih bh. sportskih kolektiva u ovom borilačkom sportu.

U emisiji Wedden Dat učestvovalo je devet rekordera iz brojnih zemalja, a kada je riječ o nastupu Edina Kajevića, to je ovako izgledalo:
TV Masmedia Hilversum je napravila opkladu sa publikom u studiju, a opklada je bila da li Kaja može ili ne može slupati više od 40 kokosovih oraha u minuti. Naravno, opklada uz vrijedne nagrade.
Na oduševljenje kompletne produkcije, ekipe koja je radila emisiju i svih gledatelja u studiju, Kaja je u minuti laktom razbio ukupno 50 kokosovih oraha!

Bosanskohercegovački tandem ginisovih rekorda, pored ovog tv nastupa u Holandiji najavljuje i nove spektakle i obaranje novih rekorda, koji će se uskoro desiti.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close