NogometSport

Kadeti spremni za duel s Nijemcima

Želimo dokazati da nismo slučajno tu, kaže Jasmin Kršić • Kompaktan smo tim, ističe Enio Zilić

Selektor kadetske selekcije BiH Sakib Malkočević nakon završenih priprema odabrao je 18 igrača koji će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu do 17 godina u Hrvatskoj, za koju je naš tim jučer otputovao. Podsjetimo, BiH će na EP-u igrati u Grupi C protiv Njemačke, Irske i Srbije.

Selektor zadovoljan

Na spisku putnika za Opatiju našli su se Jasmin Kršić, Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Rijad Sadiku, Eldin Omerović, Dino Samuel Kurbegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić, Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i Marko Brkić.
Selektor smatra da je ekipa spremna za duel s Njemačkom 4. maja.

– Do te utakmice ćemo odraditi još tri treninga. Odlučili smo da na EP povedemo 18 igrača koji su dobili poziv za elitni krug kvalifikacija. Momci koji su bili na pripremama, a nisu na spisku za Euro, također imaju zasluge za dobre rezultate i nisu slučajno bili tu. U Trening-centru smo odradili sve što smo planirali i spremni ćemo dočekati prvu utakmicu, kazao je Malkočević.

Mladi fudbaler Željezničara Enio Zilić u Trening-centru N/FSBiH u Zenici se pripremao sa ostatkom tima proteklih nekoliko dana.

– Napravili smo veliku stvar kako za našu ličnu afirmaciju, tako i za državu i Savez. Maksimalno ozbiljno smo pristupili ovim pripremama jer želimo da u Hrvatskoj pokažemo da smo zasluženo na velikom takmičenju Iako smo samim plasmanom na EP ostvarili zacrtani cilj, mi se ne mislimo na tome zaustaviti. Protivnici u grupi jesu teški, ali sigurno i oni o nama razmišljaju na isti način. Kompaktna smo ekipa, uigrana i možemo napraviti još mnogo dobrih stvari, kazao je Zilić otkrivši kako se priprema pred utakmicu.
– Uvijek se pred početak utakmica opuštam uz muziku, kazao je Zilić kojem je omiljeni tim Bayern, a fudbalski uzor Sergio Ramos.

Njegov klupski i reprezentativni kolega, golman Jasmin Kršić, za Oslobođenje je izjavio kako je atmosfera u timu fantastična pred nastup na EP-u.

– Atmosfera je odlična. Maksimalno smo se pripremali u Zenici, dosta smo radili na taktici i unaprijedili neke stvari u igri. Radujemo se novim izazovima i svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da dokažemo da nismo slučajno otišli na Euro, poručio je talentovani čuvar mreže.

Ostvarili san

Mladi napadač iz omladinskog pogona Genka Elvis Mehanović za bh. kadete nastupio je u tri susreta elitnog kruga kvalifikacija, a u pobjedi nad Češkom Republikom postigao je gol.

– Sanjali smo da se možemo naći na velikom takmičenju i taj san se ostvario. Jedva čekamo da počne Evropsko prvenstvo. Radili smo odlično u Zenici i spremni putujemo u Hrvatsku. Smatram da smo u dobroj formi i da možemo napraviti veliki rezultat, rekao je Mehanović.

 

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close