Kadeti BiH osvojili drugo mjesto na memorijalu “Josip Katalinski Škija”

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto na 3. memorijalnom turniru “Josip Katalinski Škija”, koji je u protekla četiri dana održan u Sarajevu.Mladi bh. nogometaši su u finalu danas na stadionu “Grbavica” poraženi od odgovarajuće selekcije SAD-a s 1:4.

Tri gola za SAD postigao je Christian Pulusic (56., 60., 73), a u strijelce se upisao i Haji Wright (37.). Jedini pogodak za bh. tim postigao je Amar Suljić (65.).

“Odigrali smo tri utakmice u četiri dana i imali smo priliku da vidimo sa čime raspolažemo. U finalu smo igrali sa selekcijom koja je daleko ispred ostalih ekipa na turniru fizički, tehnički i taktički. Ovo je bilo prvo okupljanje nove generacije i možemo reći da je polovina igrača odgovorila zadatku. Morat ćemo brzo da reagujemo kako bismo što spremnije dočekali kvalifikacije”, kazao je nakon susreta selektor BiH Sakib Malkočević.

Za BiH su u ovom meču nastupili: Keranović (od 61. Jović), Davidović (od 61. Šerbečić), Husić, Stanić, Miletić, Nikić, Suljić (od 78. Delić), Žerić (od 78. Mašić), Mustedanagić, Demirović (od 53. Mujagić), Behram (od 53. Bijelić).

U susretu za 3. mjesto Crna Gora je pobijedila Makedoniju sa 2:0 golovima Marka Burzanovića (3.) i Alije Krnića (80.).

Pehare i priznanja učesnicima uručili su predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i tehnički direktor Denijal Pirić.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close