Kad Vlada Federacije BiH saopštava…- Dodijeljena nagrada od 2 KM, a nova sportska disciplina ‘bacanje kopija’

U saopštenju Vlade Federacije BiH nakon završene sjednice navodi se da su donesene četiri odluke o nagradama sportistima.

No, pretpostavljamo nenamjernom greškom press službe, navedeno je da je dodijeljena nagrada “Taekwondo klubu „Sarajevo” za osvojeno 1. mjesto Eni Oruč na Evropskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji od 2.00, KM, koliko i za Iris Gudelj za osvojeno 1. mjesto na istom prvenstvu.”

Dok se druga greška potkrala u nazivu sportske discipline sportiste Dejana Mileusnića navodeći da se radi o “bacanju kopija”, umjesto koplja. U svakom slučaju, Atletskom savezu Bosne i Hercegovine za ostvareni seniorski državni rekord Mileusnića nagrada iznosi 3.000 KM, a za njegovog trenera Miroslava Ubiparipa 1.500 KM.

Još jedna nagrada dodijeljena je Klizačko rolerskom klubu „The One” iz Sarajeva za osvojeno 1. mjesto Edina Brankovića na Balkanskom prvenstvu u brzom kiizanju na kratke staze, dodijeljena novčana od 3.000 KM.

Judo savezu Federacije Bosne i Hercegovine iz Sarajeva za osvojeno 2. mjesto Larise Cerić na Evropskom prvenstvu za seniorke, nagrada iznosi 15.000 KM i njenom treneru Branislavu Crnogorcu u iznosu od 7.500 KM, javlja Patria.

(Nap.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close