Kačavendi zahvalnica za razvoj međureligijskog dijaloga u BiH

U četvrtak, 6. prosinca u Sаrаjevu, u prostorijаmа Međureligijskog Vijećа u Bosni i Hercegovini, održаnа je 65. redovnа sjednicа Skupštine Međureligijskog vijećа. Na sjednici su sudjelovali: predsjednik MRV BiH kаrdinаl Vinko Puljić, nаdbiskup metropolit vrhbosаnski, Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski, Husejin ef. Smаjić, muftijа sаrаjevski i Jаkob Finci, predsjednik Hebrejske zajednice BiH.

Na samom početku sjednice, članovi Skupštine Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini su zaželjeli dobrodošlicu novom članu Skupštine MRV-a, Njegovom preosveštenstvu, g. Grigoriju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom koji će u buduće predstavljati Srpsku pravoslavnu Crkvu u Skupštini Međureligijskog vijeća u BiH.

Članovi Skupštine Vijeća su potpisali zahvalnicu njegovom preosveštenstvu, g. Vasiliju, episkopu zvorničko-tuzlanskom za njegov dugogodišnji doprinos razvoju međureligijskog dijaloga u BiH.

Skupština Međureligijskog vijeća u BiH je u nastavku sjednice razmatrala redovne aktivnosti Vijeća za razdoblje listopad – prosinac 2012. godine. Skupština Vijeća izražava zadovoljstvo organizacijom 15. obljetnice rada Vijeća kao i promocijom monografije «Religije u Bosni i Hercegovini».

Međureligijsko vijeće podržava sljedeći skup učesnika i organizatora konferencije «Živjeti zajedno je naša budućnost» zakazan za 17. prosinca 2012. u Parlamentarnoj skupštini BiH. Također je podržan i skup talijanske organizacije «Beati i costruttori di pace» (Blaženi graditelji mira) koji će se održati od 8 do 10. prosinca 2012.
(kta/mrv)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close