NogometSport

“Jučer sam šetao s kravama u svom selu, a danas treniram najbolje igrače na svijetu”

Quique Setien predstavljen u Barci

Barcelona je danas zvanično prestavila novog trenera, a to  je Quique Setien.

Setien je na klupi katalonskog kluba stigao umjesto Ernesta Valverdea koji je sinoć dobio otkaz. Ovaj španski stručnjak je jutros vodio prvi trening, te se upoznao s igračima Barcelone.

Ovaj 61-godišnji stručnjak je posljednji angažman imao u Batisu kojeg je napustio prošlog ljeta. S Barcelonom je danas potpisao ugovor do ljeta 2022. godine nakon čega je zvanično predstavljen, te se obradio prisutnim novinarima.

“Ni u naluđim snovima nisam mogao očekivati da ću biti ovdje. Jučer sam šetao s kravama u svom selu, a danas treniram najbolje igrače na svijetu. Nije mi trebalo ni pet minuta da prihvatim Barcinu ponudu”, rekao je Setien i dodao.

“Nikada nisam pomislio da će Barcelona razmišljati o meni jer dovoljno je da pogledate moj CV. Jedino što sam uradio jeste da sam trenirao Betis, Las Palmas i Lugo, ali su ove ekipe igrale jako dobar fudbal”.

“Sada imamo mnogo stvari o koje trebamo razmisliti. Neke stvari se moža promijene, a to je taktika. Vidjet ćemo na kraju šta je najbolje za klub. Razgovarati ću i s igračima i zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje”.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close