KošarkaSport

Josip Pandža prvi pomoćnik selektoru Vujoševiću

Upravni Odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za prvog pomoćnika novog selektora reprezentacije naše države, Duška Vujoševića, imenovao je trenera Kaknja i „zlatnog“ selektora kadetske reprezentacije Josipa Pandžu

 

Odmah nakon inauguracije za novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, proslavljeni crnogorski stručnjak Duško Vujošević predložio je da mu prvi suradnicu budu aktualni trener Slobode Velimir Gašić i trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora KS BiH, koja je održana u četvrtak u Sarajevu, za prvog pomoćnika Vujoševića imenovan je „zlatni“ selektor kadetske reprezentacije BiH, Josip Pandža, dok će u narednim danima biti poznato i ime drugog Vujoševićevog asistenta. Njegova želja je Velimir Gašić, s kojim je svojevremeno surađivao u beogradskom Partizanu, ali se trener Slobode još nije odlučio hoće li postati član Stručnog štaba državnog tima.

Mladi stručnjak Josip Pandža, koji se profilirao vođenjem i uspjesima sa košarkašima Kaknja i kadetske reprezentacije BiH, kaže da mu je velika čast i prilika da uz velikog stručnjaka uči i napreduje.

Hvala selektoru Vujoševiću i Savezu KS BiH koji su mi ukazali povjerenje i omogućili takvu priliku, koja za mene znači veliko priznanje, ali i podstrek za još veći angažman. Naravno, velika je čast raditi i učiti od takvog eminentnog stručnjaka. Nadam se da ću dati svoj skromni doprinos i da će se ostvariti očekivani rezultati. Sad je najbitnije da se svi najbolji igrači odazovu selektoru i da obavimo kvalitetne i temeljite pripreme i rezultati sigurno neće izostati, izjavio je za naš portal Josip Pandža.

Izbor Josipa Pandže za prvog asistenta selektora državne reprezentacije predstavlja veliko priznanje za ovog mladog stručnjaka, ali i za njegov rodni Vitez i naš Kakanj u kojem je upravo stekao afirmaciju.

M.KOMŠO/KakanjLive

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close