Još se ne zna uzrok požara u bolnici u Bihaću, pacijenti i osoblje na sigurnom

Oko 200 pacijenata i kompletno osoblje Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, gdje je tokom protekle noći izbio požar, dobro su i zbrinuti i nalaze se u dijelovima ove bolnice koji nisu bili zahvaćeni požarom, te nije tačno da je jedan dio pacijenata prebačen u susjednu Hrvatsku, potvrdila je za agenciju Anadolija portparol Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Maja Hadžimehmedović.

“Trenutno su izmješteni svi odjeli iz te zgrade po ostalim zgradama Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”. Rad je i dalje organiziran na način da pacijenti ne trpe, u kontaktu smo sa svim ostalim zdravstvenim ustanovama u kantonu i van kantona. Trenutno je stanje takvo kakvo jeste”, kazala je Hadžimehmedović.

Prema njenim riječima, istraga je u toku, a trenutno se ne može govoriti o razlozima nesreće.

Vršilac dužnosti glavnog kantonalnog tužioca Unsko-sanskog kantona (USK) Husein Huzejrović govoreći o sinoćnjom požaru rekao je da u ovom momentu može reći samo da se radi o požaru velikih razmjera, kao i da se radi o velikoj materijalnoj šteti.

“Rano je govoriti o ovom događaju, kako je i na koji način došlo do toga, da li je uzrok nemar ljudi, da li je uzrok namjera ljudi ili da je u pitanju nešto treće, još je rano bilo šta govoriti… Sve što bi se reklo u tom pravcu, bile bi  čiste špekulacije”, dodao je Huzejrović, prenio je novinar AA.

Glavna kantonalna tužiteljica Fadila Amidžić kazala je ranije danas da se o uzrocima požara još uvijek ne može govoriti.

Premijer USK Hamdija Lipovača rekao je da zgrada bolnice, da je i o temelja izgorjela, ne vrijedni nijednog ljudskog života.

Lipovača je rekao da je ovaj događaj još jedan primjer da sistem za brzo djelovanje u BiH ne funkcionira, te da su kantonalne jedinice slabo opremljene.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close