-TopSLIDEKošarkaSport

Jones: Od prvog dana se osjećam kao dio reprezentacije BiH

Jonquel Jones je nedavno u izboru Associated Pressa proglašena najkorisnijom košarkašicom WNBA lige (MVP), a tim povodom je dala intervju za podcast “Swish Swish” francuskog novinara Shaija Mamoua.

Govorila je o svojim sjajnim nastupima ove sezone u najjačoj ligi svijeta, ali i na proteklom Eurobasketu, gdje je s reprezentacijom BiH osvojila peto mjesto.

Jedno od pitanja ticalo se upravo njene odluke da nastupa za nacionalni tim naše zemlje.

“Prilika je došla putem mog agenta. Prije toga, tek sam jednom nastupila za Bahame i, iskreno, to nije baš bilo najbolje iskustvo. Za mene je prilika da igram za BiH zapravo bila važna jer bih dobila evropski pasoš i finansijski bolje prošla u Evropi. Zatim sam pričala sa trenerom Goranom Lojom, na čiji poziv sam došla u Bosnu. Tretirali su me kao člana porodice, osjetila sam gostoprimstvo. Svi su bili jako ljubazni. Prvi put sam ekipu upoznala prije kvalifikacijske utakmice u Orenburgu, protiv Rusije. Naišla sam na veoma toplu dobrodošlicu, od prvog dana se nisam osjećala kao stranac, već kao da sam dio tima. Zatim smo pobijedili Rusiju, što je za BiH bilo prvi put u zadnjih 20 godina, tako da su ljudi bili uzbuđeni kada su shvatili i da mnogo toga možemo napraviti zajedno u budućnosti“, kazala je Jones te dodala:

“Imali smo dobar početak, u startu je napravljena odlična komunikacija sa ekipom i trenerskim “staffom”, svi smo odmah shvatili da među nama postoji posebna veza“, konstatuje sjajna Zmajica.

(SC)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close