NogometSport

Joldić: Preuzet ćemo ulogu favorita protiv Atletica, naši igrači trebaju uživati u utakmici

Tim povodom okupljenim novinarima su se danas obratili trener Plavih Omer Joldić, njegov pomoćnik Senad Žerić i kapiten ekipe Amir Velić.

“Sa pripremama smo krenuli 18. decembra. Odradili smo pripreme u Makarskoj gdje smo odigrali tri kvalitetne utakmice. Raduje me što nema povrijeđenih igrača. Skupili smo dovoljno informacija o protivniku. Atletico je dobra ekipa, kao i seniori igraju veoma agresivno u sredini terena. Nadamo se da sutra neće biti padavina, teren veoma dobro izgleda, ali će sigurno biti oštećen nakon dvadesetak minuta. Pozivam navijače da nas podrže sutra. Igra se samo jedna utakmica, a oni će vjerovatno igrati bez najboljeg igrača. Preuzet ćemo ulogu favorita, ali naši igrači trebaju prije svega uživati u utakmici, a ne biti opterećeni rezultatom”, rekao je Joldić.

“Garantujem da će sutra momci izgarati za ovaj grb. Želim da ih podrže navijači. Siguran sam da će dati zadnji atom snage za pobjedu čime bismo nastavili veliki uspjeh ove generacije”, istakao je Žerić.

“Poštujemo Atletico, ali to se neće primijetiti na terenu. Nadamo se da ćemo uz pomoć navijača ostvariti što bolji rezultat, a možda i iznenaditi”, dodao je Velić.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close