Jeste li znali ove stvari o muškom tijelu?

Muško tijelo, kao i žensko, ima još uvijek neke nepoznate funkcije i intrigantne činjenice koje znanstvenicima uzrokuju besane noći, a stranica Livescience potrudila se izdvojiti neke od najzanimljivijih.

Spema, ljepljiva tekućina koja izlazi iz muškog spolnog organa nakon vrhunca ne sastoji se samo od spermija, nego je mješavina raznih tekućina koje proizvode pomoćne žlijezde oko penisa. Tu ima proteina koji hrane spermije, molekule masne kiseline i fruktoze. Hrana utječe na kvalitetu sperme, pa muškarci koji konzumiraju više omega-3 masnih kiselina imaju kvalitetniju spermu. Žene mogu biti alergične na spermu, pa im zbog nje mogu i naticati dijelovi tijela, a jedini je lijek – više seksa i više sperme.

Prepucij, kožica koju neki uklanjaju obrezivanjem, zapravo je dvostruki sloj kože i sluznice koja pokriva glavić penisa u opuštenom stanju. Sve funkcije prepucija i dalje nisu poznate, no Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da neobrezani muškarci imaju veću šansu za zarazu virusom HIV-a, jer su određene stanice koje se nalaze s unutarnje strane prepucija naročito osjetljive na infekcije HIV-om i mogu poslužiti kao tačka ulaska u tijelo virusu HIV-a. Istraživanje je pokazalo da obrezivanje smanjuje šansu za infekciju kod heteroseksualnih muškaraca za čak 60 posto.

Još jedna zanimljivost je muška laktacija. Iako muške grudi u pravilu ne proizvode mlijeko, pod određenim okolnostima, kao što je ekstremno izgladnjivanje, može doći do muške laktacije. Uz to, naravno, mušku laktaciju mogu izazvati i hormonske terapije, kao i pretjerana upotreba sredstava za smirenje koja poremete funkciju hipotalamusa.

Da se vratimo na penis… znastveno je dokazano da se na temelju veličine u opuštenom stanju ne može procijeniti veličina u erekciji, jer neki rastu, a neki ne.

Muška G-tačka zapravo je prostata, a stimulacijom prostate muškarci mogu doživjeti orgazam. Nekima je problem što se ta stimulacija obavlja rektalno … (Net.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close