Jedan je najmlađih milijardera svijeta, a pogledajte kako živi (VIDEO)

Kada biste vidjeli Nicka Woodmana nikada ne biste pomislili da upravo gledate u jednog od najbogatijih mladih milijardera. Iako mu je 37 godina, izgelda kao tinejdžer, a tako se i ponaša, što u ovom slučaju nema ama baš nikakvu negativnu konotaciju.

Nick Woodman, osnivač i generalni direktor tvrtke GoPro, koja se proslavila svojim inovativnim i praktičnim kamerama, sve je samo ne tipičan biznismen.

Riječ je o kamerama koje su zbog svoje praktičnosti, izdržljivosti i kvalitete najtraženija roba kod ekstremnih sportaša, te im omogućuju odlične sportske snimke.

37 mu je godina, a već sada, po računicama, teži najmanje 1.15 milijardu dolara. Iako bi većina pomislila da je riječ o uštogljenom tipu u odijelu, koji dane i dane provodi u uredu, ne znajući za ništa od onoga što se događa u vanjskom svijetu, moramo vas obavijestiti da je Nick neka sasvim druga priča.

Ovaj ovisnik o adrenalinu izgleda i ponaša se kao da ima barem 10 godina manje, a veliki je i ljubitelj skijanja, surfanja te svih mogućih sportskih vratolomija. I naravno, obožava McDonald’s. Vrlo je opušten i pristupačan, te uvijek spreman za zabavu.

Kako je sve započelo?

Njegov poslovni put započeo je još 2000. godine kada je osnovao marketinšku tvrtku funBag, no ubrzo je naišao na probleme, pa je biznis propao. Idući cilj bio mu je ostvariti nešto što može donijeti brzu zaradu.

Na dobitnu ideju došao je surfajući u Australiji i Indoneziji. Naime, jako ga je ljutilo što ne može prilikom surfanja napraviti dobre snimke, i tada mu je ”sinulo” – napravio je prvi GoPro držač za kameru, koji se može zataknuti na tijelo.

Uskoro je počeo i s proizvodnjom kamera GoPro koje su postale pravi hit među sportašima, o čemu svjedoče i njegovi milijuni, ali i broj od 150 ljudi, zaposlenih u njegovoj tvrtki.

Upoznajte Nicka!

Danas.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close