Je li imigrantska kriza zaista trojanski konj “Islamske države” i isprika za europski “Patriot Act”?

Cinizam ne poznaje granice i izgleda da ih i ne treba. Nakon početnog izljeva humanosti i ogromne podrške građana za dodjelu azila izbjeglicama i imigrantima iz Sirije i drugih zemalja Arapskog proljeća nije, mediji su odjednom počeli širiti politiku straha. (Sunday Express: 4 000 militanata Islamske države su tajno kao izbjeglice ušli u EU)

U Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji se počelo govoriti kako je realno za očekivati da je u ovom valu izbjeglica i nekoliko tisuća militanata takozvane “Islamske države”, te da stoga treba uvesti veću kontrolu migracija, čemu je odmah usljedio pojačani granični režim. Mađarska je podigla ogradu na granici sa Srbijom, neke zemlje članice Europske unije “privremeno” suspendirale Schengenski sporazum. Prije dva dana Srbija počinje preusmjeravati imigrante na granicu s Hrvatskom i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je zbog izbjegličke krize jučer razgovarala s načelnikom Glavnoga stožera hrvatskih oružanih snaga, generalom Dragom Lovrićem, od kojeg je kao vrhovna zapovjednica zatražila da vojska podigne stupanj pripravnosti i bude spremna reagirait ako bude potrebno štititi državne granice od ilegalnih migranata. Slovenija u strahu od “najezde s istoka” obustavlja željeznički promet, dok je Mađarska jutros priopćila da će duž čitave granice s Hrvatskom podignuti  ogradu i rasporediti stotine policajaca i vojnika. Sve podsjeća na uvertiru uvođenja “Patriot Acta”, američkog zakona kojim se ograničavanje sloboda pravdalo i još uvijek se opravdava “neposrednom terorističkom prijetnjom”.

Iako još uvijek treba provjeriti istinitost navoda o “islamističkim ekstremistima infiltriranima među izbjeglice”, nema sumnje da će neki iskoristiti ovu situaciju za provedbu stare strategije koju vlade širom svijeta koriste za kontrolu populacije. Onog trenutka kada povjeruju u prijetnju, većina građana će biti spremna dragovoljno odustati od većeg dijela naših temeljnih ljudskih prava.

Zaista je nevjerojatna mogućnost “recikliranja” starih strategija koju, više od svih drugih, imaju vlade Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Izraela. “Islamska država” je naoružana i financirana od strane tajnih službi tih zemalja za rušenje Bashara Al-Assada. U stvari, ISIL se odvojio od Al Qaede, terorističke organizacije koja je dobivala financijsku, oružanu i propagandnu podršku Amerike u sovjetsko-afganistanskom ratu. ISIL sa sada koristi kao izgovor jednako kao što se dogodilo s napadima 11. rujna 2001. godine, a sve kako bi se opravdalo dokidanje sloboda i kontroliralo kretanje stanovništva u svijetu.

Tako su sirijske izbjeglice i migranti iz nezapadnih zemalja postali “osumnjičenici koji već dolaze da napadnu i teroriziraju na naš dio zapadnog civiliziranog svijeta”, tvrdi analitičar Ricardo García-Lillo Morales.

Osim toga, nije isključeno da će se za svaki sljedeći teroristički napad na Zapadu okriviti militanti “Islamske države”, koja će se, kao čarolijom, naći u Europi upravo zato što su zajedno s izbjeglicama prešli naše granice. Jedan takav napad bi imao ogroman učinak za postizanje željenog cilja.

Kako bi samo bio ponosan Machiavelli kada bi mogao vidjeti kako njegovi učenici teoriju provode u praksi. Naši lideri su zaista vrijedni prinčevi njegova nauka.

altermainstreaminfo.com.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close