M plusOglasiVisoko

Javnog poziva za energetsku pomoć – Provjera statusa prijave i podnošenje prigovora

JAVNI POZIV ZA ENERGETSKU POMOĆ- PROVJERA STATUSA PRIJAVE I PODNOŠENJE PRIGOVORA

Provjeru možete izvršiti preko LINKA

PRIJAVNI OBRAZAC PREUZMITE OVDJE

Dana 19.11.2023. godine jedinice lokalne samouprave okončale su postupak zaprimanja i unošenja prijava po osnovu Javnog poziva za dodjelu sredstava za energetsku pomoć. S tim u vezi, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je kreiralo privremenu listu kvalificiranih domaćinstava kojoj će zainteresirani građani, preko matičnog broja moći pristupiti i provjeriti status svoje prijave.

Građani koji kroz navedenu provjeru utvrde da se ne nalaze na privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava moći će Gradskoj upravi Visoko podnijeti pisani prigovor kojim će uputiti zahtjev za dodatnu provjeru ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom. Uz pisani prigovor neophodno je priložiti dokaz o priznavanju prava ili statusa na osnovu kojeg podnositelj prigovora traži da se izvrši dodatna provjera. Ministarstvo će kroz službene evidencije izvršiti dodatnu provjeru te kreirati listu sa rezultatima dodatnih provjera.

Provjera statusa podnesenih prijava, kao i podnošenje eventualnih prigovora moći će se izvršiti u periodu od 06. do 12.12.2023. godine 

PRIJAVNI OBRAZAC PREUZMITE OVDJE

Provjeru možete izvršiti preko LINKA

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close