Jasmina Tinjić u finalu ITF turnira u Helsingborgu

Jasmina Tinjić, najbolje plasirana bh. teniserka, plasirala se u finale ITF turnira u Helsingborgu, u vrijednosti od 10.000 dolara, nakon što je u polufinalnom meču savladala Dankinju Karen Barbat rezultatom 2:0 po setovima (6:4, 6:4).Nakon sjajne igre u prvom setu, u kojem je prilično lako osvajala poene, pogotovo na svom servisu, Jasmina se u drugom setu opustila, što je Dankinja iskoristila kako bi povela rezultatom 3:0 u gemovima.

To kao da je probudilo našu teniserku, koja osvaja pet gemova zaredom i rutinski privodi meč kraju sa 6:4.

“Ponovo sam imala malo opuštanje, koje me na sreću nije koštalo poraza. Zadovoljna sam, s obzirom na to da ću igrati finale u kojem želim novu pobjedu, kako bi stekla samopouzdanje za naredne turnire koje me očekuju. Neka pobjeda u Helsingborgu bude nagovještaj mojih još boljih igara”, kazala nam je Tinjić, koja će se u finalu sastati sa prvom nositeljicom turnira Rebeccom Peterson.

Šveđanka je do finala stigla sigurnim trijumfom nad Deom Herdželaš, koju je savladala sa 2:0 po setovima, također 6:4, 6:4, s tim što treba napomenuti kako je naša teniserka pružila fantastičan otpor favorizovanoj Šveđanki.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close