Izvlačenje parova 1/16 finala Kupa BiH

U hotelu Terme na Ilidži danas su žrijebani parovi Kupa Bosne i Hercegovine. 32 ekipe su u totalnom žrijebu saznale svoje protivnike.

Prije samo izvlačenja prisutnima se kratko obratio generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković, te kazao kako je Savez želio žrijeb podignuti na jedan viši nivo. Upravo zbog toga su iz N/FSBiH pozvali legende bh. fudbala Mirsad Fazlagića, Mišu Smajlovića i Vlatka Glavaša da im pomognu u žrijebu.

Milorad Lale predsjednik Komiteta za takmičenje kazao je kako u žrijebu ništa nije mijenjano, te u propozicije i tehnika žrijebanja ostale iste, a legende su žrijebale parove, u odnosu na ranije sezone kada su parove žrijebali predstavnici klubova. Domaćine je žrijebao Fazlagić, goste Smajlović, a prethodno je Glavaš svim klubovima izukao brojeve sa kojima će učestvovati u žrijebu.

Aktuelni osvajač Kupa naše zemlje FK Sarajevo će u šesnaestini finala igrati protiv Igmana iz Konjica, dok će prošlogodišnji finalista Čelik u ovoj fazi takmičenja igrati sa Radnikom. Željezničar će se kao za plasman u narednu boriti sa Slobodom iz Mrkonjić Grada.

Široki Brijeg će na gostovanje u Bihać, dok će aktuelni prvak Zrinjski put Gornjeg Šepka.

Dobar  dio predstavnika klubova učesnika u ovoj fazi najmasovnijeg takmičenja u zemlji nije prisustvovao samom žrijebanju, što je svakako neozbiljno, dok su pojedini i nakon zvaničnog početka programa priključili samom žrijebu.U šesnaestini finala Kupa BiH igra se samo jedna utakmica, a dueli su na rasporedu 17. septembra.

Parovi šesnaestine finala Kupa BiH:
Rudar Prijedor – Podrgmeč
Sloga Ljubuški – Drina HE Višegrad
Slavija – Velež
Jedinstvo Bihać – Široki Brijeg
Sloboda Mrkonjić Grad – Željezničar
Metalleghe – Proleter
Mladost Doboj Kakanj – Goražde
Zvijezda Gradačac – Sloboda Novi Grad
Vitez – Gradina
Bratstvo Gračanica – Olimpic
Mladost Velika Obarska – Mladost Župča
Radnik Bijeljina – Čelik
Zrinjski – Napredak Novi Šepak
Travnik – Sloboda Tuzla
Borac – Drina Zvornik
Igman – Sarajevo

SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close