Izvještaj MUP-a ZDK za 31.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 31.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.07.2013. godine, u ulici Travnička cesta, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo B.V., odakle su otuđeni video kamera, dva ručna sata, zlatni nakit, te novac. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju operativne aktivnosti na terenu u cilju otkrivanja i lociranja počinioca ovog krivičnog djela.

Dana 31.07.2013. godine, u mjestu Lašva, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa 40 metara kabla sa željezničke pruge vlasništvo “Željeznica Federacije BiH”. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju izvršene krađe.

Visoko

Dana 30.07.2013. godine, u mjestu Mulići, sa putničkog motornog vozila marke “Golf II”, registarskih oznaka O05-T-813, vlasništvo K.N. iz Visokog, je otuđeno prednje vjetrobransko staklo i akumulator. Od strane službenika Policijske stanice Visoko se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 31.07.2013. godine, u prostorijama Doma kulture, izvršena je krađa novčanika vlasništvo G.N. iz Tešnja, u kojem se nalazio novac, te lični dokumenti i bankovne kartice izdati na ime oštećene. Od strane službenika Policijske stanice Tešanj su poduzete mjere i radnje na utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno ovo krivično djelo, kao i na pronalasku izvšioca istog.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Vareš

Dana 31.07.2013. godine, u ulici Nikovac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka E43-J-924, kojim je upravljao M.M. iz Vareša i biciklista K.E. iz Vareša, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica lakše povrijeđena, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close