Izvještaj MUP-a ZDK za 31.05.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 31.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, gdje su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Dana 30/31.05.2014. godine, u toku noći, u mjestu Bakići, općina Olovo, izvršena je krađa iz pomočnog objekta – štala vl. B. S., gdje su otuđena dva jagnjeta i jedan ovan. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, u četiri saobraćajne nezgode, dva lica zadobila teške tjelesne povrede, i dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zenica

Dana 31.05.2014. godine, u 11,10 sati, reg. put Zenica -Travnik, u mjestu Ovnak, saobraćaj pušten.

Regionalni put Zenica – Vitez, u mjestu Čajdraš, zbog odrona, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Nemila

Putni pravac Nemila – Bistričak prohodan za terenska vozila, putni pravci Nemila – Topčić polje – Starina saobraćaj obustavljen, dok je za Starinu, iz pravca Topčić polja, u upotrebi alternativni makadamski put-prohodan samo za terenska vozila, te za naselja koja gravitiraju kotlinom Bistričaka, koristi se šumski put preko mjesta Orahovica, u pravcu Bistričaka.

Tešanj

Magistralni put M-17, u mjestu Šije – Kosova, zbog klizišta, saobraćaj obustavljen za sva motorna vozila, dok je regionalni put R-474, prema Novom Šeheru prohodan samo za pmv.

Doboj-Jug

Službenici uniformisane policije vrše regulaciju saobraćaja na magistralnom putu M-17, u mjestu Mravići, gdje se saobraćaj na dijelu puta Doboj – Maglaj (stara cesta) odvija naizmjenično za tmv sa vremenskim terminima od 30 minuta.

Olovo

Regionalni put Olovo – Zavidovići, u mjestu Podkamensko, zbog urušavanja mosta na rijeci Krivaja, saobraćaj obustavljen za sva motorna vozila.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close