Izvještaj MUP-a ZDK za 30.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobil lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu 27-30.09.2013. godine, u mjestu Stranjani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostoriju apoteke „MGM“, iz koje je otuđena određena količina novca i lijekova. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 30.09.2013. godine, u mjestu Arnautovići, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila renault-megan, registarskih oznaka 333-E-331, kojim je upravljao N.N. iz Visokog. Prilikom pregleda lica i vozila pronađene su tri pvc kesice u kojima se nalazila zeljasta materija koja asocira na marihuanu i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Navedeni predmeti su oduzeti, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Olovo

U toku noći 29/30.09.2013. godine, u mjestu Solun, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka 462-T-555, vlasništvo S.I. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 30.09.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Stuparići, dogodila se saobraćajna nezgoda padom sa bicikla lica Č.E. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close