Izvještaj MUP-a ZDK za 30.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.01.2014. godine, u ulici Vardište, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u kuću, vlasništvo lica koje se nalazi u inostranstvu. Policijski službenici su, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, lišili slobode lice M.B., te isto zadržali u službenim prostorijama Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 29/30.01.2014. godine, na lokalitetu Željezničke stanice Visoko, izvršena je krađa 7 metalnih tegova sa stuba kontaktne mreže, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Istražitelji Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Zavidovići

Dana 30.01.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane D.A. iz Zavidovića, izvršeno je razbijanje stakla na butiku „Feniks“, vlasništvo K.A., retrovizora na putničkom motornom vozilu marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E35-A-781, vlasništvo D.S., i oštećenje karambolke na putničkom motornom vozilu marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka J50-E-600, vlasništvo H.N. Lice D.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske stanice Zavidovići, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 30.01.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Vranduk, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka O65-A-446, kojim je upravljao S.S. iz Kaknja. Tom prilikom, saputnik A.E. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su navedeni S.S., te saputnik A.R. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom priikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close