Izvještaj MUP-a ZDK za 29.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 28/29.10.2013. godine, u mjestu Stranjani, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije objekta u vlasništvu Rudnika Zenica, iz kojih je otuđen elektromotor i 10 metara elektro kabla. Izvršen je uvđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 29.10.2013. godine, u mjestu Moštre, došlo je do narušavanja javnog reda i mira učestvovanjem u tuči više lica, kojom prilikom je od strane M.J., M.N. i M.H., svi iz Moštra, izvršeno krivično djelo nanošenjem teške tjelesne povrede licu K.K. iz Moštra. Istražitelji Policijske stanice Visoko su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Doboj Jug

Dana 28.10.2013. godine, oko 21,50 sati, u mjestu Mravići, u kladionici „BH Play“, od strane NN lica, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom iste. Tom prilikom otuđeno je novca u iznosu od oko 500 KM. Dana 29.10.2013. godine, od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug izvršen je uviđaj, te je u 11,40 sati, od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Tešanj, u mjestu Jelah, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo slobode lišen B.S. iz Tešnja. Nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Doboj Jug zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 29.10.2013. godine, u ulici Husein kapetana Gradaščevića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka E17-J-804, kojim je upravljao M.Ć. iz Zavidovića, i biciklista M.F. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close