Izvještaj MUP-a ZDK za 29.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 29.04.2014. godine, u ulici Zvečajska, od strane V.D. došlo je do upotrebe vatrenog oružja-automatske puške, iz koje je ispalio jedan metak. Prilikom upotrebe nije bilo povređenih lica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, te je od istog oduzeta automatska puška sa dva okvira i 20 metaka. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U toku noći 28/29.04.2014. godine, u mjestu Fojnica, izvršena je krađa 6 zateznih tegova sa kontaktne mreže preduzeća „Željeznice F BiH”. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U vremenskom periodu od 24.04. do 29.04.2014. godine, u ulici Braće Pobrića, iz kancelarije Opće bolnice Tešanj izvršena je krađa jednog laptopa. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 29.04.2014. godine, u ulici Kakanjska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Ford-Focus“, registarskih oznaka A53-O-818, kojim je upravljao S.B., i pješak K.K. iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 29.04.2014. godine, u mjestu Gornja Seoča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do prevrtanja motokultivatora marke „Labin“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao J.I. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je suvozač J.E. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close