Izvještaj MUP-a ZDK za 28.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 28.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

U toku noći 27/28.09.2014. godine, u ulici Zlatnih ljiljana, izvršena je krađa iz kruga firme u vlasništvu Z.E., kojom prilikom je otuđena određena količina željeza. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 28.09.2014. godine, u mjestu Novi Miljanovci, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Ć.A., iz koje je otuđen jedan pištolj sa okvirom od 15 metaka kalibra 9 mm. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U vremenskom periodu od 21.09. do 28.09.2014. godine, u mjestu Golubinja, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo C.M., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close