Izvještaj MUP-a ZDK za 28.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 28.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 28.08.2014. godine, na parking prostoru u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Fiat”, registarskih oznaka T48-J-101, vlasništvo A.A. iz Tuzle, iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina odjevnih, te drugih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 28.08.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane H.E. iz Zenice izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, tako što je isti u UO “Majami” polupao inventar, a potom ispred navedenog ugostiteljskog objekta razbio prednje vjetrobransko staklo i oštetio poklopac motora na putničkom motornom vozilu marke “VW-Golf”, registarskih oznaka M03-T-784, vlasništvo L.A. Policijski službenici su lice H.E. lišili slobode, te na licu mjesta izvršili uviđaj.

Zavidovići

Dana 28.08.2014. godine, u mjestu Hajderovići, od strane B.Dž. izvršen je fizički napad drvenom palicom na P.Š., kojom prilikom je ista zadobila tjelesne povrede. B.Dž. je od strane policijskih službenika lišen slobode, te zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close