Izvještaj MUP-a ZDK za 28.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 28.08.2013. godine, u ulici Mišurin, od strane S.E. i H.R. izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje tako što su nasilno ušli u kuću, vlasništvo B.Z., i istu fizički napali, kao i lica Č.H. i D.A., koja su tom prilikom zadobila tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Olovo

U toku noći 27/28.2013. godine, u mjestu Solun, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu „Zaik“, vlasništvo K.Z., iz koje je otuđena određena količina prehrambenih i drugih artikala, dok je iz viljuškara otuđena neutvrđena količina nafte. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close