Izvještaj MUP-a ZDK za 28.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27.07.2013. godine, u ulici Mujagića sokak, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo K.A. iz Zenice, kojom prilikom je iz unutrašnjosti istog otuđena određena količina zlatnog nakita i cigareta. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca istog.

Dana 28.07.2013. godine, u noćnim satima, na lokalitetu izletišta Smetovi, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo “Golf” vlasništvo B.E. iz Zenice, iz kojeg su otuđene dvije ručne torbe u kojim se nalazio novac, te lična dokumenta izdata na ime oštećene B.E. Od strane operativnih službenika se poduzimaju aktivnosti na lociranju i procesuiranju izvršioca ove teške krađe.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica lakše povrijeđena dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close