Izvještaj MUP-a ZDK za 28.05.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 28.05.2014.

JAVNI RED I MIR

 

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica   

U toku noći 27/28.05.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića kod broja 19,  izvršeno je krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila “Škoda”, registarskih oznaka BG-771-OH, vlasništvo firme za iznajmljivanje vozila “Wort-Biomin” iz Beograda, a koje vozilo je privremeno koristilo lice V.Ž. iz Zenice. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I je izvršen uviđaj. 

Tešanj 

Dana 28.05.2014. godine, u 01,50 sati, u naseljenom mjestu Rosulje,izvršeno je krivično djelo teške krađe u poslovne prostorijepravnog lica „Zutex” d.o.o. Tešanj,  vlasništvo S.N., iz kojih je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen novac. Izvršen je uviđajod strane istražitelja Policijske stanice Tešanj koji poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe, kao i na otkrivanju izvršioca iste.

 

Visoko

Dana 28.05.2014. godine, u 09,00 sati, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak, od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Visoko zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo “Passat”, registarskih oznaka E21-A-311, sa priključnim vozilom registarskih oznaka 539-T-334, kojim je upravljalo lice A.S. Prilikom izvršene kontrole ustanovljeno je da registarske tablice ne pripadaju priključnom vozilu, nakon čega je sporno vozilo izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Visoko gdje će biti predmet potrebnih provjera.

 BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno  lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close