Izvještaj MUP-a ZDK za 28.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27/28.04.2013. godine, u mjestu Dolipolje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo P.N., iz koje je otuđena određena količina bakarnog posuđa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 28.04.2013. godine, u mjestu Donje Moštre, od strane O.E. izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti ispaljivanjem jednog metka u zrak iz vatrenog oružja, lovačkog karabina, nakon svađe sa G.H. i G.M., oba iz mjesta Poriječani. Od strane službenika uniformisane policije slobode lišen je O.E. te je zadržan u prostorijama za zadržavanje, dok je vatreno oružje oduzeto. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Vareš

Dana 28.04.2013. godine, obavještena je Policijska stanica Vareš da u ulici Ljevarska dva nepoznata lica vrše skidanje metalne ograde, vlasništvo Općine Vareš. Intervencijom službenika uniformisane policije na licu mjesta su zatečeni Š.E. i M.A., oba iz Vareša. Pregledom lica mjesta pronađena je određena količina otuđenih gusanih cijevi. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close