Izvještaj MUP-a ZDK za 27.12.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.12.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Nemila

Dana 26/27.12.2013 godine u u vremenu od 17,00 do 12,00 sati u ul.Patriotske lige, mjeto Nemila, izvršena je krađa 3 metra bakarnog oluka sa kuće vl.M.N. iz Nemile.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije, lice mjesta fotografisano.

Tešanj

Dana 27.12.2013.godine oko 02,25 sati u u mjestu Šije, izvršena je teška krađa u apoteku “Tefarm”.Otuđena određena količina tableta.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj.Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području kantona evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda, u tri saobraćajne nezgode, dva lica su zadobila teže i jedno lakše tjelesne povrede.

Breza

Dana 27.12.2013.godine u 20,35 sati u ul.Branilaca grada u mjestu Mahala dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su  učestvovali pmv marke “Golf” reg.broja K70-M-506 kojim je upravljao J.A. iz Breze  i  pješak Š.M. iz Breze. U nezgodi, navedeni pješak je zadobio teže tjelesne povrede.Navedeni vozač, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog prometa je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Breza pod nadzorom tužioca.

Tešanj

Dana 26.12.2013.godine u 22,00 sati na lokalnom putu u mjestu Novi Miljanovci dogodila se saobračajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza pmv marke “Fiat” reg. oznaka CK 929 ME  kojim je upravljao  P.J. iz Miljanovaca,  koji je zadobio teže tjelesne povrede.Izvršen uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close