Izvještaj MUP-a ZDK za 27.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 26/27.11.2013. godine, u krugu Industrijske zone, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme “Braća Karić”, vlasništvo K.E. iz Zenice, iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 27.11.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka 688-M-236, kojim je upravljao G.D. iz Zenice. U vozilu, u svojstvu suvozača nalazio se Đ.H. iz Zenice, kod kojeg je pronađen staniolski paketić sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 0,30 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 26/27.11.2013. godine, u mjestu Dumanac, izvršena je krađa oko 350 metara bakarnog kabla, vlasništvo preduzeća Željeznice F BiH. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close