Izvještaj MUP-a ZDK za 27.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27.11.2012. godine, u ulici Jalimamov put, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila passat, registarskih oznaka O20-A-530, vlasništvo H.E. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 27.11.2012. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo drska krađa na štetu Č.M. iz Zenice, kojom prilikom je od oštećenog sa ramena otrgnuta torbica u kojoj su se nalazili dokumenti i mobitel. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 27.11.2012. godine, u ulici Aleja šehida Resula, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.A., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 27.11.2012. godine, na putu M-17, u mjestu Donja Gračanica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila peugeot, registarskih oznaka A90-E-091, kojim je upravljao P.I. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio lake, a suvozač Š.A. iz Zenice teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 27.11.2012. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, koje se udaljilo sa lica mjesta, i pješak Č.M. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close