Izvještaj MUP-a ZDK za 27.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

U toku noći 26/27.10.2013. godine, u mjestu Jelovac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo Dž.Dž., iz koje je otuđen jedan resiver i određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 27.10.2013. godine, na putu M-17, u mjestu Donja Vraca, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo nissan, registarskih oznaka T58-O-715, kojim je upravljao H.E. iz Travnika, i četverocikl ATV, registarskih oznaka A45-O-753, kojim je upravljao K.Ć. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 27.10.2013. godine, u mjestu Gornja Gračanica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motokultivator, registarskih oznaka ZE 696, kojim je upravljao T.H. iz Zenice, i motocikl APN, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Š.Đ. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 27.10.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Čekrekčije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo BMW, registarskih oznaka A92-M-849, kojim je upravljao S.S., i pješak S.Ć. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close