Izvještaj MUP-a ZDK za 27.05.2014.

U prilogu dostavljamo izvještaj MUP-a ZDK za 27.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica   

Dana 27.05.2014. godine, u 15,52 sati, u mjestu Šušanj – Radonica,od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo ubistvo na štetu lica K.J. iz Viteza. Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policijekoja je na licu mjesta izvršila uviđaj, uz prisustvo i rukovođenje dežurnog kantonalnog tužioca. Tijelo smrtno stradalog je po nalogu tužioca prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, a na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog ubistva, te identifikovanju i lociranju izvršilaca istog su angažovani timovi operativnih službenika, kao i pripadnici Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.  

Žepče 

Dana 27.05.2014. godine, u noćnim satima, u mjestu Begov Han, izvršena je krađa dva akumulatora sa teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka 191-J-616, vlasništvo Đ.M.. Od strane službenika policije su poduzete aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je izvršeno navedeno krivično djelo, kao i na otkrivanju izvršioca istog.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se osamnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno  lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close