Izvještaj MUP-a ZDK za 27.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27.04.2014. godine, u ulici Jalijski put, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Golf IV”, registarskih oznaka A16-J-849, vlasništvo Š.F. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane služenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 27.04.2014. godine, u ulici Bosanska, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka A48-T-205, kojim je upravljao B.F. iz Maglaja. Kontrolom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 27.04.2014. godine, u Policijsku stanicu Olovo obratio se radnik benzinske pumpe “Energopetrol” u Olovu i prijavio više NN lica koja su sa prostora navedene benzinske pumpe izvršila krađu dvije kante motornog ulja i druge robe, nakon čega su se vozilom uputila u smjeru Tuzle. Od strane službenika uniformisane policije, u mjestu Pilana, zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “VW-Transporter”, registarskih oznaka ZG-5522-BF, kojim je upravljao R.A. iz Brčkog, dok su se u svojstvu saputnika nalazili: M.S., S.M., B.G., Z.J., Š.D., M.T. i R.D. Pregledom vozila pronađeni su predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, a dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 27.04.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Kraševo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E99-J-649, kojim je upravljao K.I., i biciklista O.N., koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close