Izvještaj MUP-a ZDK za 27.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.03.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zavidovići

Dana 26.03.2013. godine, u Ulici Zlatnih ljiljana, od strane K.A. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je na putničkom motornom vozilu opel astra, registarskih oznaka M10-T-051, vlasništvo Š.I., razbio prednje vjetrobransko staklo, te polomio dva retrovizora i brisače. Službenici uniformisane policije slobode su navedenog počinioca lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen uviđaj.

Tešanj

Dana 26/27.03.2013. godine, u mjestu Vukovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.A., iz koje je otuđena određena količina novca. Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj.

U toku noći 26/27.03.2013. godine, u mjestu Potočani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u samoposlugu „Ćorić-Prom”, vlasništvo Ć.E., iz koje je otuđena račun kasa u kojoj se nalazila određena količina novca. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close