Izvještaj MUP-a ZDK za 27.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 27.02.2014. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, u supermarketu “ADS”, izvršeno je razbojništvo od strane dva maskirana NN lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-atomatskom puškom, kojom prilikom je otuđena kasa sa dnevnim pazarom. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Tešanj

Dana 27.02.2014. godine, u Policijsku stanicu Tešanj obratila se U.A. iz Tešnja i prijavila da je u posljednja tri dana, u mjestu Mrkotić, izvršena teška krađa u Osnovnu školu “Abdulvehab Ilhamija”, iz koje je otuđena centralna jedinica računara. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close