Izvještaj MUP-a ZDK za 26.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26.11.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Fiat”, registarskih oznaka 766-K-051, vlasništvo S.O. iz Zenice, iz kojeg je otuđena određena količina kafe i vina. Zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, policijski službenici su u istoj ulici lišili slobode lica S.A. i S.N., te ista zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje radi kriminalističke obrade.

Dana 26.11.2013. godine, u ulici Maršala Tita, službenici Odsjeka kriminalističke policije su izvršili legitimisanje lica B.M. iz Zenice, te prilikom pregleda kod istog pronašli pvc kesu sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, težine 58,90 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 26.11.2013. godine, u Policijsku stanicu Visoko se obratio malodobni Č.A. iz Visokog i prijavio da mu je za vrijeme nastave, na času tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iz svlačionice otuđen mobitel. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close