Izvještaj MUP-a ZDK za 26.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25/26.09.2013. godine, u ulici Bilimišće, izvršeno je krivično djelo teška krađa u turbe, vlasništvo Islamske zajednice Zenica, odakle je otuđena metalna kasa sa određenom količinom novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 26.09.2013. godine, u mjestu Jelah Polje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo golf 2, registarskih oznaka A36-T-824, kojim je upravljao K.A. iz Jelah Polja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close