Izvještaj MUP-a ZDK za 26.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26.08.2013. godine, u ulici Kotromanića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo I.F., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Istog dana, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije su lišena slobode lica: Z.A., H.E. i M.M., sva iz Zenice, kod kojih su pronađeni otuđeni predmeti, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 26.08.2013. godine, u mjestu Podžupča, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka K68-A-094, kojim je upravljao P.A. iz Visokog, a kao suvozač u vozilu se nalazio B.F. iz Visokog. Tom prilikom, u vozilu je pronađeno vatreno oružje ručne izrade. Navedeno oružje je oduzeto, a lica lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close